Älykkäitä budjetointivinkkejä

Budjetointi ei oikeasti ole niin monimutkaista, kuin miltä se aluksi saattaa kuulostaa. Useimmat ihmiset eivät joko osaa tai halua tehdä budjettia. Kuitenkin budjetin tekeminen kannattaa, koska sen avulla saat paremman kokonaiskuvan tuloista ja menoista, sekä pystyt säästämään rahaa. Tähän olemme koonneet sinulle vinkkejä, joiden avulla budjetointi onnistuu helpommin.

  • Selvitä käytettävissä olevat tulosi – Monilla ihmisillä on ongelmana etteivät he tiedä paljonko heille jää palkasta käteen välttämättömien kustannusten jälkeen. Tämä tarkoittaa rahaa, joka sinulla on käytettävissä verojen, vuokran, vakuutusmaksujen, puhelinliittymien ja muiden toistuvien maksujen jälkeen. Tämä kiinteiden kustannusten jälkeen käyttöön jäävä rahamäärä on se millä ostetaan ruoat, vaatteet ja kustannetaan esimerkiksi ravintoloissa käyminen, sekä muu ei välttämätön eläminen. Onkin budjetoinnin kannalta erittäin tärkeää tietää kuinka paljon rahaa sinulla on käytettävissä välttämättömien kustannusten jälkeen.
  • Käytä useita tilejä – Jos käytät vain yhtä pankkitiliä, on budjetointi ja säästäminen hieman hankalaa. Suosittelemmekin että käytät useita eri tilejä eri tarkoituksiin. Voit esimerkiksi pitää yhtä käyttötilinä, toista säästötilinä, kolmatta palkkatilinä ja neljättä hätävaratilinä. Näin budjetointi on paljon helpompaa, kun tiedät mitkä rahat ovat tarkoitettu mitäkin käyttöä varten.

Seuraamalla näitä älykkäitä ja helppoja vinkkejä budjetoinnin avuksi, voit nyt alentaa kustannuksiasi. Onkin helpompaa säästää rahaa kun tietää mihin sitä käyttää, kuinka voi alentaa menoihin liittyviä kustannuksia ja kuinka voit säästää tietyn osan tuloistasi myöhempää käyttöä varten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *